Nya metoder hos irländska asfaltsläggare

De senaste åren har de flesta svenskar fått vänja sig vid irländska asfaltsläggare som lurar och bedrar, eller i bästa fall, lyckas lägga en undermålig asfalt som ej håller god kvalitet. Det allmäna rekommendation är att inte anlita utländska asfaltsläggare utan istället använda en lokal entreprenör.

Grävde upp uppfarten – utan lov

En som fick erfara en ny metod bland oseriösa asfaltsläggare var Per-Eric i Göteborg. Han fick besök en eftermiddag av några asfaltsläggare som på knackig engelska tyckte att han skulle lägga stenplattor på sin asfalterade uppfart. Per-Eric tackade nej till detta.

Några dagar senare när han kom hem efter jobbet så hade asfaltsläggarna brutit upp hans asfalt och hans mur och lämnat i en stor hög. Chockad och förbluffad ifrågasatte han givetvis detta och då menade asfaltsläggarna att han ingått i ett avtal dagarna innan och visade upp en osignerad offert.

Polisen – betala inte

I Per-Erics fall så kommenterade polisinspektör Per Nydahl spektaklet och sa att man ska aldrig betala till dessa skojare/irländska asfaltsläggare. Man ska neka och säga att man ej är intresserad om dom erbjuder sig att göra något asfaltsarbete. Fortsätter dom vara påstridiga ska man ringa polisen omgående.

Nytt fall i år

Även i Stockholm har den här nya metoden av lurendrejeri dykt upp. Asfaltsläggare grävde upp tomten utan att ägaren hade godkänt eller för den delen ens varit intresserad. Ägaren krävdes på pengar för utfört arbete och det hela slutade med fysiskt bråk så att polisen larmades och fick rycka ut. Källa.